Powrót do: Dom

Wędliny i wyroby z dziczyzny w sklepie mięsnym online


Od wielu stuleci dziczyzna uchodzi w Polsce za jeden z najszlachetniejszych rodzajów mięsa. Tradycje jej przyrządzania sięgają czasów szlachty oraz ogromnych polowań, organizowanych dla rozrywki. Wyroby z dziczyzny uchodziły i nadal uchodzą za jedne z najwykwintniejszych produktów. Kiedyś serwowano jest na królewskich i szlacheckich stołach. Dzisiaj są bardziej dostępne, ale nadal wędliny z dziczyzny zachwycają swoim smakiem i aromatem i doskonale sprawdzą się nie tylko w codziennych posiłkach, ale i podczas spotkań z przyjaciółmi i rodziną, zarówno tych miej, jak i bardziej eleganckich.

Skąd bierze się smak i aromat dziczyzny? 

Dziczyzna cechuje się niezwykłym smakiem i aromatem. Wynika to z faktu, że dzikie zwierzęta żyją na swobodzie i same wybierają czym się żywią. Ich dieta jest całkowicie naturalna, pozbawiona sztucznych pasz czy antybiotyków, zazwyczaj opiera się na trawach, ziołach, korze czy liściach.

Ma to niesamowite przełożenie na to jak smakują wyroby z dziczyzny. Dieta dzikich zwierząt wpływa nie tylko na smak mięsa, sprawia również że jest ono dużo zdrowsze niż mięso zwierząt hodowlanych. Dodatkowo lokalne wędliny z dziczyzny produkowane są bez sztucznych dodatków, konserwantów oraz ulepszaczy smaku. To również ma przełożenie na unikalny smak produktów z dziczyzny.

Wędliny i wyroby z dziczyzny - Szeroki wybór smaków i aromatów

Istnieje wiele tradycyjnych receptur na produkty z dziczyzny. Dzięki temu lokalnie pozyskiwana i przetwarzana dziczyzna trafi w gusta nawet najbardziej wybrednego smakosza. Wyroby z dziczyzny powstające zgodnie z tradycyjnymi recepturami wykorzystują naturalne przyprawy i składniki oraz prawdziwy dym wędzarniczy.

Stąd możliwość uzyskiwania różnorodnych smaków i aromatów. Z całą pewnością na liście wyrobów z dziczyzny każdy znajdzie coś dla siebie. Wędliny z dziczyzny to chociażby bardzo popularna szynka oraz kiełbasa z dzika. Jeśli szukamy wyrobów o niskiej zawartości tłuszczu to znakomicie sprawdzą się wyroby z mięsa sarny czy jelenia. Poza niską zawartością tłuszczu cechują się one delikatnością i kruchością. 




KOMENTARZE:

Brak komentarzy